Svetovalnica za motnje hranjenja MUZA v Ljubljani nudi ter razvija psihosocialno terapevtsko, preventivno, raziskovalno in založniško dejavnost. Na področju socialnega varstva deluje od leta 1995 dalje in opravlja pionirsko delo. Predstavlja najobsežnejši program za motnje hranjenja v Sloveniji. Trenutno je v kontinuiran specializiran terapevtski program redno vključenih okoli 88 oseb (ženske, moški, otroci, mladostniki, starši in bližnji). Zavzemamo se za celosten pogled na problematiko motenj hranjenja, kar med drugim pomeni, da se povezujemo in sodelujemo tudi s področjem zdravstva, šolstva ter privatno psihoterapevtsko ali psihiatrično prakso.

Specializiran terapevtski program MUZA smo dokončno razvili v zadnjih 20 letih in sicer s pomočjo strokovnjakov s področja socialnega varstva, zdravstva in psihoterapije ter na podlagi vsakodnevnih izkušenj dela z osebami z motnjami hranjenja v zadnjih 15 letih. V terapevtskem programu je danes naš uporabnik lahko deležen tudi do 17 različnih storitev, kar pomeni, da je redna tedenska terapija (osebna, skupinska, družinska) osnovna, ne pa edina dejavnost. Vključitev v terapevtski program je možna za obdobje najmanj enega leta, pa vse do petih let. Z letom 2011 smo pričeli v terapevtski program sprejemati tudi otroke in mladostnike od 11. leta dalje ter njihove starše, ker je pri nas začelo iskati pomoč vse več mladostnikov in staršev z otroki.

Veselimo se vašega obiska!

 

Svetovalnico MUZA vodi:

Andreja Modrin Švab, univ. dipl. psih., certificirana gestalt psihoterapevtka (Inštitut GITA, EAP) in supervizorka, odgovorna oseba Društva MUZA in strokovni vodja svetovalnice MUZA 

Zaposleni so še trije strokovni delavci (ki delajo po princip gestalt psihoterapije, logoterapije, transakcijske analize ter zakonske in družinske terapije), sodelujejo pa še prostovoljci.

 Last update: 30.9.2013